Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев. В най-скоро време

...
Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев. В най-скоро време
Коментари Харесай

Радев: Ще отчета обстоятелствата, така че да не отидем на избори ...

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

 

В най-скоро време ще разберете моето решение, безапелационен бе той. 

 

Ще доклада събитията, тъй че да не отидем на избори доникъде на септември, означи Радев.

Относно отхвърли му да води делегацията на срещата във Вашингтон, президентът изрази следното мнение: 

 

" Едва ли има някой, който повече от мен да е упорствал и да е работил за модернизацията на Българската войска, за подсилване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО, само че тъкмо по тази причина смятам, че държавното управление ни дължи пояснение на всички жители за това какви задължения поема от тяхно име за войната в Украйна.

 

Не съм склонен с уговорката за съответна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с уговорката за даване на оръжие от арсенала на Българската войска преди да сме получили заместващи мостри ", обоснова се Радев.

Държавният глава посочи, че не приема държавното управление да трансформира България " в неопределен донор за войната в Украйна до последна победа, забележете ":

 

" Без да има изясненост какво значи последна победа, какво ще ни коства като време, пари запаси и риск, тъй като рискът за нас пораства с всеки минал ден от тази война.

Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да води война до самата победа. Зад несъответстващи и безгръбначни позиции не съм заставал в никакъв случай, по тази причина отхвърлих да отида във Вашингтон ", безапелационен бе президентът, представен от БГНЕС. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР